top of page

Wat is WSNP?


Wat is WSNP? De afkorting staat voor Wet Sanering Natuurlijke Personen. Iedereen kan op een bepaald moment in de financiële problemen komen. Dat is een zeer vervelende situatie waar u niet graag in wilt komen. Er zijn allerlei situaties mogelijk waardoor u in de problemen komt. Er zijn strenge regels voor het aanvragen van de regeling. Zo mag u de schulden niet hebben gemaakt door criminele activiteiten. Ook is het zaak dat u eerlijk bent over uw bijverdiensten wanneer u de regeling wel krijgt. De overheid ziet er zeer streng op toe wie wel en wie geen aanspraak maakt op de WSNP. Vaak kan het gebeuren dat u de regeling niet krijgt terwijl u er wel recht op heeft. U kunt in dat geval de hulp inschakelen van de advocaten van Blat. Wij werken met kundige advocaten die precies weten wat ze doen. Er zijn verschillende situaties waarin u de hulp van onze advocaten in kunt schakelen. We zullen een aantal van die zaken met u bespreken. De eerste denkbare situatie is wanneer u een aanvraag heeft gedaan maar deze niet krijgt toegekend. U weet wel dat u eigenlijk recht heeft op de regeling. Ten tweede kunt u de hulp inschakelen van een van onze kundige advocaten wanneer u in de sanering zit en schone aan probeert te vragen maar deze wordt afgewezen. Ook kunt u de hulp inschakelen van onze advocaten wanneer uw sanering tussentijds wordt beëindigd. Het eerste wat u altijd moet doen wanneer u WSNP aan wilt vragen is kijken wat de mogelijkheden zijn door naar de overheid te stappen. Zij zullen u dan helpen met het minnelijk traject. Dat houdt in dat er wordt gepoogd een regeling te treffen met uw schuldeisers. Het kan zo zijn dat deze regeling niet wordt bereikt. Pas dan gaat u aan de slag met het aanvragen van de WSNP. De belangrijkste redenen voor het inschakelen van de hulp van Blat hebben wij voor u op een rijtje gezet:

  • u wilt hulp met het aanvragen van de saneringsregeling

  • u wilt de beste hulp denkbaar met beroep op de afwijzing van uw aanvraag

  • u wilt hulp omdat uw sanering tussentijds is beëindigd en dit is niet terecht

  • u wilt meer weten over de aanvraagprocedure van WSNP

  • u wilt samen met een advocaat bespreken wat de mogelijkheden zijn

WSNP de rechter controleert

Het mogen duidelijk zijn dat de rechter zal controleren of uw aanvraag voldoet aan de eisen. U zult altijd eerst een verzoek in moeten dienen. Dat doet u bij de rechtbank. De rechtbank controleert altijd een aantal dingen. Dat zijn ten eerste of u geen fraude heeft gepleegd, ook mag u niet al in de sanering zitten. U kunt namelijk maar een keer in uw leven gebruik maken van de WSNP. Wanneer u de laatste tien jaar al van de regeling gebruik heeft gemaakt, zal de WSNP niet op u van toepassing zijn. Wanneer al deze zaken kloppen zult u tevens bij uzelf te raden moeten gaan. De sanering is uw laatste redmiddel. U moet zich aan alle regels houden en de overheid ziet hier streng op toe. Wanneer u inkomen genereert en u geeft dit bijvoorbeeld niet door, dan loopt u het risico dat uw sanering wordt gestopt. Dat wordt namelijk gezien als fraude. Dat is ook niet zo gek, want de bedoeling van de sanering is dat u zo veel mogelijk schulden aflost. U zult zich gedurende een periode van om en nabij drie jaar dan ook helemaal in moet spannen om uw schulden zo veel mogelijk af te lossen. Na drie jaar kan u dan mogelijk weer met een schone lei beginnen en wellicht kan daarna uw situatie weer aantrekken. Het is voor u te hopen dat u schone lei krijgt toegekend na een periode van WSNP. Soms kan het voorkomen dat de schone lei niet wordt toegekend en dan kunt u tevens de hulp inschakelen van de advocaten van Blat. De WSNP aanvragen is iets wat u goed moet doen en wij helpen u er graag mee.

Hulpverlening

U heeft schulden. Dat is heel erg vervelend. U ziet geen uitweg meer en voelt zich slecht. Het is te begrijpen dat u nu graag wat hulp zou willen hebben met het aanvragen van een regeling. Wat moet u doen om WSNP aan te vragen? Er zijn verschillende dingen die u als eerste moet doen. Maar alles begint natuurlijk altijd met het in kaart brengen van de situatie. U stapt altijd eerst naar de schuldhulpverlening. Deze dienst kan u bijstaan om de schulden in kaart te brengen. Zij zullen voordat de WSNP aan wordt gevraagd kijken waar er regelingen kunnen worden getroffen. Soms is het namelijk zo dat tijdens het doorlopen van het minnelijk traject al een oplossing gevonden kan worden. Het laatste redmiddel is altijd de sanering. Het is niet niks om in de sanering te zitten, want u heeft heel erg weinig vrijheid en het is wel heel erg belangrijk voor u dat u wel vrijheid heeft. Blat weet alles van de Wet Sanering Natuurlijke Personen en kan u vaak erg goed helpen. Dat betekent dat u bij ons terecht kunt voor hulp bij het aanvragen. Omdat wij zo veel ervaring hebben kunnen wij altijd tamelijk snel zien wat de mogelijkheden zijn en hoe wij tot oplossingen en regelingen kunnen komen. U worden veel aanvragen gedaan, en deze worden vaak onterecht worden afgewezen.


Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Long Shadow
  • Twitter Long Shadow
  • SoundCloud Long Shadow
bottom of page